Današnji sastanak
156

Komšić sa Erdoganom razgovarao o Schmidtu: Turska ne podržava ono što on radi

M. G.
Sa današnjeg sastanka (Foto: Screenshot)
Sa današnjeg sastanka (Foto: Screenshot)
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je da je s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom danas razgovarao o brojnim temama, a između ostalog, dotakli su se i nametanja izbornog zakona u BiH.

"Dotakli smo se svega onoga što se trenutno dešava u BiH, pogotovo poteza visokog predstavnika Christiana Schmidta i onih koji ga podržavaju. Turska ne podržava ono što on radi. Turska je protiv toga da se nameću bilo kakva rješenja o BiH. Turska je definitivno na stajalištu da mi u BiH trebamo između sebe riješiti sve nesporazume koje imamo i dogovoriti kakve BiH treba da ima" rekao je Komšić za Hayat.

Podsjetimo, članovi Predsjeništva BiH Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić danas su održali sastanak sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Članovi Predsjedništva BiH su istakli da je današnja radna posjeta Republici Turskoj još jedna potvrda uspješnih i stabilnih odnosa dvije zemlje, te izrazili zahvalnost predsjedniku Turske za podršku Bosni i Hercegovini.

Napomenimo da je Komšić i prošle sedmice boravio u posjeti turskom predsjedniku.