{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić razgovarao sa Janezom Potočnikom

S
24.4.2009. u 17:08
0
1
Komšić razgovarao sa Janezom Potočnikom
0
Komšić razgovarao sa Janezom Potočnikom
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, šef Kabineta Nebojše Radmanovića Miroslav Vujičić i Nura Zimić, šefica Kabineta dr. Harisa Silajdžića danas su u Sarajevu primili Janeza Potočnika, komesara Evropske komisije za nauku i istraživački rad.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je poželio, u ime Predsjedništva BiH i svoje lično ime, dobrodošlicu evropskom komesaru Potočniku i izrazio zadovoljstvo izrčenom ocjenom o napretku provođenja reformi u oblastima obrazovanja, nauke i istraživanja u Bosni i Hercegovini.

Tokom razgovora naglašeno je da u području nauke, školstva, tehnologije i inovacija i dalje treba raditi strpljivo, postepeno i konzistentno, jer se danas na globalnom planu dešavaju veoma krupne promjene s jedne strane, a s druge finansijska i ekonomska kriza pogađa sve oblasti, pa tako i ova veoma važna područja društvene nadgradnje.

Razgovarano je i o prednostima BiH, kao zemlje pridružene Okvirnom programu FP7, čiji budžet u sedmogodišnjem periodu iznosi 55 milijardi eura, a služi za finansiranje projekata u Evropskoj uniji.

Potočnik je još jednom istakao ličnu posvećenost i zalaganje za integraciju, ne samo BiH, nego cijele regije, u Evropsku uniju i neophodnost saradnje Okvirnog programa sa sličnim programom, koji je baziran na Baltičku regiju, a koji uključuje osam baltičkih zemalja i Rusiju, saopćeno je iz Kabineta Željka Komšića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: