{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić, Radmanović i Silajdžić preuzeli dužnost članova Predsjedništva BiH

F
FENA
6.11.2006. u 13:19
0
0
Komšić, Radmanović i Silajdžić preuzeli dužnost članova Predsjedništva BiH
0
Komšić, Radmanović i Silajdžić preuzeli dužnost članova Predsjedništva BiH
Polaganjem svečane zakletve Nebojša Radmanović, Haris Silajdžić i Željko Komšić, zvanično su danas na konstituirajućoj sjednici državnog predsjedništva u Sarajevu preuzeli dužnost članova Predsjedništva BiH.
Novi predsjedavajući Predsjedništva BiH je Nebojša Radmanović, koji će tu dužnost obavljati u narednih osam mjeseci. Novi saziv Predsjedništva BiH konstituiran je u skladu sa zvaničnim rezultatima izbora.

Novoizabranim članovima certifikate o tome da su osvojili mandate uručio je predsjednik Centralne izborne komisije BiH Branko Petrić. Konstituirajuća sjednica Predsjedništva BiH počela je intoniranjem državne hime BiH. Sjednicu je otvorio dosadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić, koji je uputio čestitke i poželio uspješan mandat novoizabranim članovima Predsjedništva BiH. U toku je obraćanje sve trojice članova Predsjedništva BiH.

Konstituirajućoj sjednici Predsjedništva BiH prisustvuju bh. zvaničnici te predstavnici OHR-a, UN-a, OSCE-a, Vijeća Evrope, Evropske komisije, NATO-a, EUFOR-a, Svjetske banke, Međunarodnoga monetarnog fonda i Evropske policije i ambasadori zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira i ambasadori akreditirani u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: