Sarajevo
0

Komšić primio svjetske skijaške legende

Sarajevo-x.com
U povodu obilježavanja 25. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je, u zgradi Predsjedništva BiH, predstavnike KJP ZOI '84 Olimpijski centar Sarajevo i svjetske skijaške legende kojima se, kako su istakli, ponovni boravak u Sarajevu čini kao odlična prilika za zajedničko druženje i uživanje.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je veliko zadovoljstvo dolaskom skijaških legendi u Sarajevo, kazavši kako su oni rado viđeni gosti kojima se on, i u ime Predsjedništva BiH, i u svoje lično ime, ali i u ime mnogih Bosanaca i Hercegovaca od srca zahvaljuje.

“Vaš dolazak velika je stvar i za Sarajevo i za Bosnu i Hercegovinu”, naglasio je Komšić i dodao kako će njihovo današnje prisustvo zasigurno ostati upamćeno u istoriji Sarajeva.

“I Zimske i Ljetne olimpijske igre najznačajniji su događaj u Evropi, događaj koji nema isključivo sportski značaj. To je jedan plemenit poduhvat, jedan kamenčić u pravljenju boljeg svijeta i zato je vaša uloga u svemu tome od velikog značaja. Vaš dolazak u Sarajevo ima poseban značaj za sve nas, posebno za našu omladinu”, kazao je Komšić . Dodao je kako je čudan osjećaj u jednom trenutku imati Olimpijadu, takmičenje, a u drugom trenutku rat. “Gledate ta ista olimpijska odredišta kako se uništavaju i opet, u relativno kratkom vremenskom roku, doslovno se trudite da sve to iz pepala podignete, da obnovite i vratite mu staru slavu. Vaš dolazak i boravak u BiH sigurno će pomoći u tome”, naglasio je član Predsjedništva BiH Komšić.

Komšić je izrazio posebno zadovoljstvo dolaskom skijaške legende Jure Franka za kojeg je rekao da je “bio i ostaće uvijek naš”.

Skijaška legenda Peter Muller zahvalio se, u ime svih, članu Predsjedništva BiH Komšiću na dobrodošlici i toplom prijemu. Kazao je kako mu je Sarajevo, grad jedinstvenog olimpijskog duha, ostalo u divnom sjećanju, kako je osjetio ono isto gostoprimstvo kao i prije 25 godina kada su održane XIV Olimpijske igre u Sarajevu i izrazio nadu da će Sarajevo čim prije vratiti stari olimpijski duh.

“Nadam se da ćemo zajedno stvoriti prosperitet za budućnost i Sarajeva i BiH i da ćemo u dogledno vrijeme na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini imati i olimpijska i svjetska takmičenja”, kazao je Komšić i dodao kako naše olimpijske planine imaju mnogo potencijala koji treba iskoristi.

“Biće nam čast i zadovoljstvo da vas češće viđamo u Sarajevu i osjećajte se na način da ste među pravim prijateljima”, poručio je na kraju sastanka član Predsjedništva BiH Željko Komšić.