BiH
0

Komšić primio Gregoriana u oproštajnu posjetu

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko Raffija Gregoriana .

Na sastanku su razmijenjena su mišljenja o sveukupnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i putu naše zemlje ka NATO-u i Evropskoj uniji.

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Raffi Gregorian zahvalio je članu Predsjedništva BiH Komšiću na veoma dobroj saradnji i podršci, te dodao da će ostati prijatelj Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom je naglasio da je cilj njegove zemlje stabilna Bosna i Hercegovina koja će se pridružiti NATO-u i Evropskoj uniji.

Član Predsjedništva BiH Komšić zahvalio je Gregorianu za dosadašnji angažman u BiH naglasivši da je radio dobre stvari za našu zemlju, ali je istovremeno izrazio i žaljenje što je još pitanje Brčkog ostalo nedovršeno.

Poželio mu je mnogo uspjeha u daljem ličnom i profesionalnom životu, saopćeno je iz ureda željka Komšića.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je primio i ambasadora Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Grujicu Spasovića.

Sastanak je održan na inicijativu ambasadora Spasovića koji je ovom prilikom članu državnoga Predsjedništva Komšiću uručio pismo predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića.

Na sastanku je razgovarano o odnosima dvije zemlje.