BiH
0

Komšić primio Davidsona

FENA
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas šefa Misije OSCE-a u BiH Douglasa Davidsona, saopćeno je iz Predsjedništva.

Razgovarajući o aktualnoj političkoj situaciji u našoj zemlji član Predsjedništva Komšić je naglasio važnost održavanja sutrašnje sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj se očekuje potvrda o imenovanju zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH, te razrješenju mandata poslanika u Zastupničkom domu parlamenta BiH Nikole Špirića i njegovo imenovanje na novu dužnost predsjedatelja Vijeća ministara BiH.

Iskazao je nadu da će sutra biti formirano Vijeće ministara BiH, te da će efikasno biti nastavljen rad na započetim reformskim procesima u cilju priključenja naše zemlje euroatlanskim integracijama.

Posebno je naglašena važnost reforme obrazovnog sustava. Sugovornici su se složili da je ovu reformu potrebno provoditi u smjeru omogućavanja svim učenicima i studentima u BiH jednake uvjete za obrazovanje i školovanje u skladu s europskim principima.

Misija OSCE-a u BiH radi na rješenjima koja bi bila prihvatljiva za sva tri naroda, kazao je ovom prigodom šef Misije Douglas Davidson i dodao je da će nastaviti dalje raditi s domaćim institucijama na organiziranju kvalitetnog obrazovnog sustava u BiH.