{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić primio ambasadora SR Njemačke

S
Sarajevo-x.com
28.7.2008. u 16:07
0
0
Komšić primio ambasadora SR Njemačke
0
Komšić primio ambasadora SR Njemačke
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poželio je dobrodošlicu ambasadoru SR Njemačke Joachimu Schmidtu i iskazao spremnost za nastavak redovnih kontakata kakve je imao i s dosadašnjim ambasadorom SR Njemačke.
Na današnjem sastanku razgovaralo se o unutrašnjo-političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, njenom putu ka Evropskoj uniji, te o situaciji u regiji.

Istaknuto je da su politički odnosi između Bosne i Hercegovine i SR Njemačke izuzetno dobri i prijateljski, ali da bi saradnja na ekonomskom planu mogla biti bolja.
Ovom prilikom Komšić je još jednom zahvalio SR Njemačkoj na podršci koju je pružala Bosni i Hercegovini, kao i na učešću pripadnika njemačke vojske u okviru mirovnih misija u BiH. Izrazio je uvjerenje da će se trend izuzezno dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje i nastaviti.

Ambasador Schmidt je kazao da će SR Njemačka nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini u njenom daljem razvoju, posebno na njenom evropskom putu. Izrazio je uvjerenje da će uloga međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, za vrijeme njegovog mandata, biti vidljivo smanjena i dodao da dolazi vrijeme da domaće vlasti počnu preuzimati odgovornost za BiH.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poželio je uspjeh u radu ambasadoru Savezne Republike Njemačke Schmidtu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: