{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić primio ambasadora Japana

S
30.7.2008. u 14:11
0
0
Komšić primio ambasadora Japana
0
Komšić primio ambasadora Japana
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u svome Uredu prvog rezidentnog ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini Futaoa Motaija.
Ambasador Motai ovom prilikom je čestitao BiH na skorašnjem potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Evropskom unijom, ponudivši našoj zemlji svaku potrebnu pomoć u ostvarivanju punopravnog članstva u ovoj asocijaciji. Politički odnosi dvije zemlje ocijenjeni su odličnim, za razliku od ekonomskih odnosa koji su, još uvijek, na izrazito niskom nivou.

Japanski ambasador je istakao da su potencijal i radna snaga BiH jako dobri, ali da imidž Bosne i Hercegovine u svijetu još uvijek nije zadovoljavajući.

Na sastanku je naglašeno kako saradnja iz faze davanja i primanja pomoći treba preći u fazu partnerskih odnosa.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je kazao kako je siguran da će Bosna i Hercegovina, i pored toga što trenutno prolazi jednu fazu odrastanja, biti sastavni dio porodice evropskih naroda. Izrazio je lično nezadovoljstvo brzinom kojom se Bosna i Hercegovina kreće prema naprijed, ali naglasio da se, i pored toga, BiH kreće u dobrom pravcu. Podcrtao je da je strateški cilj BiH ulazak u EU i NATO.

Ovom prilikom član državnoga Predsjedništva Komšić se zahvalio na pomoći koju je prijateljski Japan svesrdno pružao našoj zemlji i izrazio zadovoljstvo za iskazanim daljnjim zanimanjem za prisustvom u ovoj regiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: