{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić primio akreditive ambasadorice Kube i ambasadora Omana

S
19.2.2008. u 15:02
0
0
Komšić primio akreditive ambasadorice Kube i ambasadora Omana
0
Komšić primio akreditive ambasadorice Kube i ambasadora Omana
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sultanata Omana za BiH Saida bin Nassera bin Mansoora Al-Sinawia Al- Harthya i novoimenovane ambasadorice Republike Kube za BiH Soraye Elene Alvarez Nunez.
"Vaš dolazak znači podstrek u odnosima naše dvije države .Odnosi između Bosne i Hercegovine i Omana su neopravdano u sjeni, jer ne postoji nijedan razlog da saradnja dvije zemlje ne bude na svim nivoima i u svim oblastima unaprijeđena . Naše zemlje trebaju krenuti putem razvijanja i unaprijeđenja sveobuhvatnih odnosa" rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ambasadoru Omana.

"Oman i BiH imaju dobre odnose , koji odražavaju uzajamno poštovanje i razumijevanje. Želja nam je da se odnosi unaprijede , putem uzajamnih posjeta na visokom nivou ali i da se razmotre vidovi saradnje na kulturnom, turističkom , ekonomskom planu. Uložiću više napora za razvoj boljih odnosa između naše dvije države „ kazao je ambasador Sultanata Oman Said bin Nasser bin Mansoor Al-Sinawi Al- Harthy.

Ambasadorica Republike Kube za BiH Soraya Elena Alvarez Nunez je naglasila da je razvoj prijateljstva i solidarnosti osnovni princip vanjske politike Kube .

"Zato je naša želja da blisko sarađujemo sa BiH i mi ćemo se zalagati za uspostavljanje okvira za povezivanje dvije zemlje. Prioritet nam je saradnja na međunarodnom planu , sa Bosnom i Hercegovinom i sa cijelim regionom", rekla je kubanska ambasadorica.

"Bosna i Hercegovina želi unaprijediti prijateljske odnose sa Kubom u svim segmentima. Jačanje veza na svim nivoima je važno za obje zemlje, te treba uspostaviti zakonske okvire za povezivanje i razvijanje odnosa dvije zemlje“, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: