{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić primio akreditive ambasadorice Kube i ambasadora Omana

S
19.2.2008. u 15:02
0
0
Komšić primio akreditive ambasadorice Kube i ambasadora Omana
0
Komšić primio akreditive ambasadorice Kube i ambasadora Omana
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sultanata Omana za BiH Saida bin Nassera bin Mansoora Al-Sinawia Al- Harthya i novoimenovane ambasadorice Republike Kube za BiH Soraye Elene Alvarez Nunez.
"Vaš dolazak znači podstrek u odnosima naše dvije države .Odnosi između Bosne i Hercegovine i Omana su neopravdano u sjeni, jer ne postoji nijedan razlog da saradnja dvije zemlje ne bude na svim nivoima i u svim oblastima unaprijeđena . Naše zemlje trebaju krenuti putem razvijanja i unaprijeđenja sveobuhvatnih odnosa" rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ambasadoru Omana.

"Oman i BiH imaju dobre odnose , koji odražavaju uzajamno poštovanje i razumijevanje. Želja nam je da se odnosi unaprijede , putem uzajamnih posjeta na visokom nivou ali i da se razmotre vidovi saradnje na kulturnom, turističkom , ekonomskom planu. Uložiću više napora za razvoj boljih odnosa između naše dvije države „ kazao je ambasador Sultanata Oman Said bin Nasser bin Mansoor Al-Sinawi Al- Harthy.

Ambasadorica Republike Kube za BiH Soraya Elena Alvarez Nunez je naglasila da je razvoj prijateljstva i solidarnosti osnovni princip vanjske politike Kube .

"Zato je naša želja da blisko sarađujemo sa BiH i mi ćemo se zalagati za uspostavljanje okvira za povezivanje dvije zemlje. Prioritet nam je saradnja na međunarodnom planu , sa Bosnom i Hercegovinom i sa cijelim regionom", rekla je kubanska ambasadorica.

"Bosna i Hercegovina želi unaprijediti prijateljske odnose sa Kubom u svim segmentima. Jačanje veza na svim nivoima je važno za obje zemlje, te treba uspostaviti zakonske okvire za povezivanje i razvijanje odnosa dvije zemlje“, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: