|

Komšić: Predsjedništvo usvojilo izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama

Komšić: Predsjedništvo usvojilo izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama
59
S
SRNA
29.1.2015. u 14:03
9
komentara
59

dijeljenja
Komšić: Predsjedništvo usvojilo izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama Željko Komšić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predsjednik DF-a Željko Komšić izjavio je u Sarajevu da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo izjavu o evropskoj opredijeljenosti i neophodnim reformama.
"Izjava je usvojena u skladu sa zahtjevima britansko-njemačke inicijative. Malo je dopunjena na račun onih stavova iznesenih na zajedničkom sastanku u Delegaciji EU", rekao je Komšić novinarima u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Ističući da nije vidio izjavu, Komšić je ocijenio da bi ona trebalo da bude prihvatljiva svima.

Prema njegovim riječima, u izjavu je ubačeno da će se sve promjene koje se zahtijevaju u inicijativi odvijati u skladu sa Ustavom BiH.

"Ubačena je i odreba koju je gospodin Radončić tražio, a tiče se borbe protiv terorizma. Navedena je i obaveza da se u neko dogledno vrijeme razmatra i pitanje `Sejdić-Finci` bez pozivanja na briselske principe na čemu je insistirao gospodin Dodik", dodao je Komšić.

U Predsjedništvu BiH za 16.00 sati zakazana je konferencija za novinare na kojoj će se medijima obratiti predsjedavajući Predsjedništva Mladen Ivanić.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...