{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Povrijeđena prava 27 bivših pripadnika VFBiH

F
10.1.2007. u 18:56
0
0
Komšić: Povrijeđena prava 27 bivših pripadnika VFBiH
0
Komšić: Povrijeđena prava 27 bivših pripadnika VFBiH
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je danas u Sarajevu da su povrijeđena radna i statusna prava 27 bivših pripadnika Vojske FBiH iz III gardijske brigade koji su pokrenuli sudski spor radi nezakonitog otpuštanja.
O ovom slučaju Komšić je razgovarao s predstavnicima Ministarstva odbrane BiH, nakon sastanka s predstavnicima bivših pripadnika Vojske FBiH koji je održan prije dva dana, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Današnjem sastanku prisustvovali su Marina Pendeš, zamjenica ministra odbrane, general Sifet Podžić, načelnik zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, general Slavko Puljić, zamjenik načelnika zajedničkog štaba OS-a BiH i Franjo Ljubas, savjetnik zamjenice ministra OS-a BiH.

Prema dostupnim informacijama, u ovom slučaju ne radi se samo o 27 spomenutih osoba, već o višestruko većem broju.

Željko Komšić će predložiti dopunu prethodno usvojene odluke Predsjedništva BiH kojom su 2006. i 2007. godina proglašene tranzicijskim periodom OSBiH i prema kojoj će ministar OSBiH biti ovlašćen i obavezan da prikupi podatke o svim spornim slučajevima bivših zaposlenika VF i VRS te da predloži mjere za njihovo rješavanje.

Cilj ove dopune bio bi pravedno rješavanje postojećih spornih slučajeva te sprečavanje pokretanja novih sudskih sporova u novom krugu smanjenja OSBiH, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: