|

Komšić: Povećati primanja pripadnicima policijskih agencija na nivou države

Komšić: Povećati primanja pripadnicima policijskih agencija na nivou države
312
A. D.
25.10.2019. u 13:00
9
komentara
312

dijeljenja
Komšić:  Povećati primanja pripadnicima policijskih agencija na nivou države
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je delegaciju Saveza sindikata policijskih organa u BiH predvođenu Draganom Krvavcem, predsjednikom Saveza sindikata.
Predstavnici Saveza sindikata policijskih organa u BiH su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH upoznali sa problemima koji se se odnose na loš radno pravni status policijskih službenika u policijskim Agencijama na nivou institucija Bosne i Hercegovine, visinu njihovih primanja, te kršenja zakona i konvencija koje je BiH ratificirala, pa do sve do problema sve učestalijih pojava napuštanja službe od policijskih službenika na nivou države.

Predstavnici sindikata su ovom prilikom posebno istakli problem da su uposleni u policijskim Agencijama na nivou Bosne i Hercegovine najlošije plaćeni u odnosu na uposlene na drugim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, što predstavlja veliki problem prilikom zapošljavanja i odabira kadrova. Također je iskazan problem nedostatka socijalnog dijaloga između Vijeća ministara BiH i reprezentativnog sindikata policijskih organa u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je iskazao punu podršku sindikatu policijskih organa u BiH u njihovim nastojanjima za poboljšanje njihovog radnopravnog statusa i prava iz radnog odnosa, a posebno u segmentu koji se tiče visine njihovih primanja.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...