BiH
0

Komšić: Potpisivanje SSP-a sa Srbijom još jedna vrsta nepravde kada je riječ o BiH

FENA
To još jednom pokazuje jednu vrstu nepravde kada je riječ o Bosni i Hercegovini, odnosno da baš u onome svemu što se radi u evropskoj birokraciji nema nekih standarda, nego zapravo da je to gola i samo gola politika i goli interes, riješi su kojima je član Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentirao danas novinarima u Sarajevu to što su danas EU i Srbija potpisali tekst Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Komšić je zapitao "kako opravdati činjenicu da je potpisivanje SSP-a obećano Bosni i Hercegovini, a urađena je samo engleska verzija tog sporazuma, a istovremeno za Srbiju je taj tehnički dio posla već davno završen".

"Naravno, ne možete potpisati samo englesku verziju, nego se moraju potpisati sve verzije na jezicima zemalja koji se upotrebljavaju i govore u EU-u. Nadam se da će to da uradi administrativni aparat Brisela, a to je prijevod SSP-a, i da će biti urađen čim prije", kazao je Komšić.

Njegov zaključak jeste taj da je "i u ovom slučaju BiH u neku ruku talac situacije u Srbiji, i to, što je najgore, u očima Brisela".

"Mislim da je to jako jako loša politika", dodao je.