{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić posjetio terapijsku zajednicu u Rakovici

S
2.6.2008. u 14:33
0
0
Komšić posjetio terapijsku zajednicu u Rakovici
0
Komšić posjetio terapijsku zajednicu u Rakovici
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je obišao Javnu ustanovu "Terapijska zajednica - Kampus Kantona Sarajevo", smještenu u Rakovici u blizini Sarajeva, i upoznao se s načinom liječenja ovisnika i životom u Kampusu.
Prema riječima direktora Kampusa, ova ustanova je otvorena s ciljem rehabilitacije ovisnika o psihoaktivnim supstancama i prva je terapijska zajednica takve vrste u BiH i okruženju.

Inače, prvi klijenti su primljeni u julu 2007. godine, a kapaciteti Kampusa su 100 posto popunjeni.

"Objekti kojima Kampus raspolaže imaju ukupno trideset mjesta i namijenjeni su za smještaj isključivo muških ovisnik. S obzirom da je broj prijavljenih osoba za tretman u Kampusu višestruko veći, planirano je proširenje kapaciteta za muške ovisnike, kao i izgradnja objekta za ženske ovisnike i objekta za maloljetnike," naglasio je direktor Kampusa Hase Tirić.Dodao je da su pri izradi Programa tretmana klijenata korištena pozitivna iskustva drugih terapijskih zajednica iz svijeta, ali da su u obzir uzete i specifičnosti društva u kojem je Kampus smješten.

Tokom posjete, član Predsjedništva BiH Željko Komšić je istakao da je narkomanija izuzetno složen ne samo medicinski već i društveni problem, te da se stoga, u borbu protiv narkomanije, osim zdravstvenih institucija i organa vlasti mora aktivno uključiti i šira društvena zajednica, prvenstveno roditelji i škola, koji se mnogo više moraju posvetiti djeci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: