BiH
0

Komšić pokrovitelj manifestacije "Konačno raspust"

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas predstavnike Fondacije EKIPA i Radija 202 i prihvatio visoko pokroviteljstvo nad festivalom "Konačno raspust", koji je namijenjen, prije svega, mladima u BiH, odnosno učeničkoj i studentskoj populaciji.

Festival je projekt koji je pokrenula Fondacija EKIPA i Radiio 202 kao odgovor na ukupno stanje u bh. društvenoj zajednici. Osmišljen je na način da kod mladih afirmira pozitivne društvene norme poput kolegijalnosti, rada, znanja, kulture, nenasilja i protiv svih je oblika mržnje i nasilja.

Mnoštvom programa i manifestacija ovaj festival, koji će biti održan u Sarajevu, nastoji dobiti tradicionalnu formu i biti posvećen zadnjem danu škole za sve učenike i studente u BiH, biti svojevrsna nagrada za njihove uspjehe u protekloj godini i pokretač stvaranja pozitivne atmosfere i borbe protiv sveprisutne apatije unutar populacije mladih.

Planirano je da festivalske aktivnosti počnu u decembru ove godine a završe ljetnim dijelom festivala, koji obilježava kraj školske godine.