|

Komšić podijelio novogodišnje paketiće mališanima Dječijeg doma Bjelave

Komšić podijelio novogodišnje paketiće mališanima Dječijeg doma Bjelave
0
Klix.ba
29.12.2016. u 14:52
9
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, zajedno sa načelnikom Općine Centar, Nedžadom Ajnadžićem, danas je posjetio Dječiji dom „Bjelave“ i povodom predstojećih novogodišnjih praznika, mališane ove ustanove obradovao poklon-paketićima.
Oko hiljadu novogodišnjih paketića, koje Grad Sarajevo godinama obezbjeđuje i daruje djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe, djeci s posebnim potrebama i bolesnoj djeci, ove godine su obogaćena i prigodnim darovima: sveskama, privjescima, magnetima sarajevske "Magaze" (www.magaza.com.ba).

"Najvažnije je da ova djeca u ovom danu uživaju. Paketići su dio njihove novogodišnje radosti, a Grad Sarajevo priredi ovakvu radost svake godine u ovo doba", kazao je Komšić te posebno istakao rad odgajatelja s djecom ove ustanove.

Mališani su se pripremili za ovaj susret sa gradonačelnikom priredivši mu priredbu u sklopu koje su otpjevali i odrecitovali pjesmice naučene u muzičkoj radionici Dječijeg doma Bjelave.

Osim djece iz Dječijeg doma Bjelave, novogodišnje paketiće će dobiti mališani iz još 17 ustanova: Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize KS, Udruženja "Prosperitet Roma" Sarajevo, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju, GuGu, Udruženja humanitarne organizacije ALTIUS, Udruženja oboljelih od multiplskleroze KS, Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, Centra za kreativno odrastanje, Udruženja Down SY, SOS-Kinderdorf international Sarajevo, Udruženja oboljelih od cerebralne dječije paralize KS, Udruženja EDUS, Udruženja OAZA, Udruženja slijepih KS, Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH, KCUS Pedijatrijska klinika i Udruženja distrofičara KS.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...