{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Pobjeda 12. oktobra je tek mali dio posla, prava pobjeda se ostvaruje poslije

F
10.10.2014. u 21:32
318
190
Komšić: Pobjeda 12. oktobra je tek mali dio posla, prava pobjeda se ostvaruje poslije
318
Završni predizborni skup Demokratske fronte - Željko Komšić održan je večeras ispred zgrade Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu.
Na skupu su predstavljeni kandidati te političke partije za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Federalni parlament te nosioci lista za skupštine kantona.

Za kandidate Demokratske fronte za opće izbore u BiH predsjednik te stranke i kandidat za Predstavnički dom PS BiH Željko Komšić kaže da su "običan i čestit bh. svijet, da zapravo najviše liče na ljude ove zemlje iz koje i sami dolaze“.

"Oni su se okupili oko BiH, oko budućnosti ove države, oko želje da naša djeca ne prolaze sve ono kroz što smo mi prolazili", kazao je Komšić.

Svjesni su, kaže on, da preuzimaju tešku obavezu te da još nije kasno da, oni koji se boje te obaveze i misle da ne mogu i da bi mogli pokleknuti, odustanu.

"Jer ono što je pred nama je težak posao. Trebat će hrabrosti, mudrosti, odlučnosti, a moraš biti prav k'o strijela, ne smiješ se sagnuti", poručio je.

Komšić ističe da je pobjeda 12. oktobra tek mali dio posla. Da to, kako kaže, nije zapravo prava pobjeda.

"Prava pobjeda se ostvaruje poslije. Ostvaruje se ako nešto učiniš za ove ljude i za ovu zemlju. Prava pobjeda je ako možeš, nakon što sve prođe, opet prohodati čaršijom i ulicom a da ljudi ne okreću glavu. Prava pobjeda je ako se žrtvuješ za ovu zemlju i ljude, da imaš vremena za ljude, da ih ne zaboravljaš. Prava pobjeda je da nešto ostane iza tebe, neka korist za sve posebno za sirotinju koje je u ovoj državi sve više. To je pobjeda i to hoćemo", poručio je Komšić.

Kandidat DF-a za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Emir Suljagić podsjetio je na vrijednost 12. oktobra i poručio biračima da "šire poruku važnosti 12. oktobra jer ćemo u godinama koje dolaze prepričavati gdje smo bili i šta smo radili toga dana 2014.“

"Vaš glas nije igra. Vaš glas je vaš obraz, vaše dostojanstvo, vaša odgovornost za sve one kojih nema, za sve one koji će tek doći na ovaj svijet imamo dužnost da krenemo mijenjati ovu zemlju. Ako BiH ne ustane 12. oktobra ne znam koliko dugo ćemo morati čekati da se promjene dogode", poručio je Suljagić sa završnog predizbornog skupa Demokratske fronte - Željko Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: