BiH
0

Komšić od 26. do 29. novembra u posjeti Francuskoj, najavljen i susret sa Sarkozyjem

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić boravit će od 26. do 29. novembra ove godine u službenoj posjeti Republici Francuskoj. Predviđeno je da se u srijedu, 28. novembra, sastane s francuskom predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, saopćeno je danas iz Predsjedništva BiH.

U delegaciji BiH koju će Komšić predvoditi u Francuskoj bit će i Amir Ibrović, šef njegovog kabineta, Nerkez Arifhodžić, Komšićev diplomatski savjetnik te Irena Kljajić, Nina Sajić i Sejfudin Hodžić, savjetnici predsjedavajućeg Komšića i članova Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i Harisa Silajdžića.

Za ponedjeljak, 26. novembra, predviđeni su razgovori s generalnim direktorom UNESCO-a Koichirom Matsuurom te otvaranje izložbe «Jajce-kraljevski grad».

Za idući dan je najavljen susret s predsjednikom i članovima Grupe prijateljstva Republike Francuske i Bosne i Hercegovine, a za srijedu, 28. novembra, osim s predsjednikom Sarkozyjem, najavljeni su razgovori s predsjednikom Parlamenta Republike Francuske Bernardom Accoyerom, predsjednikom Senata Republike Francuske Christianom Poncelatom te predstavnicima Udruženja francuskih preduzeća (MEDEF).