Nastavak prepucavanja
1

Komšić o prozivkama Dodika da krije poštu: Nisam kriv što niko s njim ne želi razgovarati

A. D.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nastavio je s optužbama na račun predsjedavajućeg Željka Komšića u vezi s pismom predsjednika Evropskog suda za ljudska prava oko imenovanja nove sutkinje u Ustavni sud BiH. Ovaj put mu je odgovoreno iz Komšićevog kabineta.
Na ponovljenu optužbu da je Komšić sakrio zahtjev predsjednika Evropskog suda gdje se mora konsultirati Predsjedništvo da bi se izvršilo imenovanje nove sutkinje, Dodiku su iz Komšićevog kabineta odgovorili kako smatraju da njegove izjave graniče sa uračunljivošću.

"Uvjerio je sebe u neistine, a tako je i sa imenovanjem sudije Ustavnog suda BiH od Evropskog suda za ljudska prava. Ne zna se šta je gore, ili da pismo koje su dobili istovremeno kao i dva druga kabineta nisu na vrijeme pročitali, što nije čudo jer je poznato da im presude Evropskog suda ljudska prava ne znače ništa, ili naprosto glume da ga nisu pročitali. Moguće je i to da su ga pročitali, pa su naknadno sebe uvjerili da nisu", rečeno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, iz Komšićevog kabineta već su jednom odgovorili na prozivke Dodika po ovom pitanju.

"Sva tri kabineta su u isto vrijeme dobila pismo. U Dodikovom kabinetu ne čitaju", rečeno je tada za Klix.ba iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik je u intervjuu za N1 Hrvatske izjavio i da je Komšić sakrio poziv predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela od ostalih članova Predsjednišstva BiH, te je prošle sedmice sam boravio u Briselu.

"Taj poziv je stigao na ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ne na članove Predsjedništva, u tome konkretnom slučaju. Predsjedavajući Komšić nije odgovoran zbog toga što niko ne želi da razgovara i druži se sa gospodinom Dodikom", istaknuto je iz Komšićevog kabineta.