|

Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim bijesnim glistama

Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim bijesnim glistama
1.901
I. P.
19.2.2020. u 15:12
178
komentara
1,9k

dijeljenja
Komšić o Dodikovom pozivu na ostavku: Neću se raspravljati s njegovim bijesnim glistama Foto: T. S./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom poziva člana Predsjedništva Milorada Dodika da podnese ostavku.
Kako je Komšić rekao okupljenim novinarima ispred zgrade Predsjedništva u Sarajevu, on ima razumijevanja za njega u određenim situacijama, ali o ovome neće raspravljati.

On je dodao kako s "djetetom nema problema koje ima s Miloradom Dodikom".

"Mogu imati razumijevanja za njegova stanja, ali ne mogu raspravljati s njegovim bijesnim glistama. To što se njemu ne sviđa što sam ja u Predsjedništvu, morat će da se strpi još dvije godine", rekao je Komšić.

Dodik smatra da je Komšić izmanipulisao Evropski sud za ljudska prava i javnost tako što je dokument vezan za novu sutkinju Ustavnog suda BiH iz Njemačke navodno sakrio i dostavio odgovor bez konsultacija s druga dva člana Predsjedništva BiH.Predsjedavajući je nekoliko puta kazao kako je Dodik zapravo ponesen svojim interpretacijama Ustava BiH i zakona te da se tako ne može raditi. Komšić je rekao da je dokument o sutkinji bio dostupan.

"Ako neko misli da je neko ovdje naivan i ako misli da će kroz interpretaciju Ustava i zakona doći do cilja, a što ne piše ni u Ustavu i zakonu, taj se grdno vara. Ja ga razumijem, on dolazi iz dijela BiH gdje je njegova riječ prva i posljednja. Ali on se mora navići na to da dolazi na posao i da čita dokumente. Ako misli da je nešto urađeno protiv Ustava BiH, nek se obrati tom 'mrskom' Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine", rekao je Komšić.

On je dodao, odnosno ponovio raniji stav, da je Dodik talac svojih riječi i postupaka te da se onda vraća unazad i negira rečeno.

Komšić je kazao i da je Dodik danas glasao po svim tačkama dnevnog reda, ali je bio samo za jednu koja je usvojena.

"To je tačka oko pomilovanja. E sad, šta su oni zaključili u NSRS, da li učestvuju ili ne to je njihova stvar, ali je činjenica da je gospodin Dodik došao na sjednicu i odlučivao", zaključio je Komšić.
Prijavi grešku


Komentari (178)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...