{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Novinari su važni za državu i društvo

S
21.1.2008. u 14:26
0
0
Komšić: Novinari su važni za državu i društvo
0
Komšić: Novinari su važni za državu i društvo
Delegacija Društva novinara BiH danas je boravila u Predsjedništvu BiH gdje su s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem razgovarali o poziciji novinara u našem društvu i državi. Pri tom je predsjednica Društva Nađa Ridžić istakla da državne institucije mogu pomoći novinarima u BiH.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, član Predsjedništva BiH dr. Haris Silajdžić i Đorđe Latinović, savjetnik za informisanje člana Predsjedništva BiH
Nebojše Radmanovića primili su danas delegaciju Društva novinara Bosne i Hercegovine. U delegaciji su bili predsjednica Društva Nađa Ridžić, Mladen Bošnjak,
Slaviša Sabljić i Adnan Buturović.

"Društvo novinara BiH je nevladino, neprofitno i nepolitičko udruženje koje djeluje i ima svoje članstvo na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine. Nas je okupila profesija a ne politika. Cilj nam je da zaštitimo dignitet profesije“, kazala je predsjednica Društva Nađa Ridžić.

Ona je istakla da državne institucije mogu pomoći u određenim aktivnostima te je u ime Društva novinara BiH zatražila da Predsjedništvo BiH bude pokrovitelj tradicionalne manifestacije "Izbor novinara godine“.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je rekao da Društvo novinara BiH može računati na podršku te je prihvatio da Predsjedništvo BiH bude pokrovitelj manifestacije „Izbor novinara godine“. “Drago mi je da Društvo novinara BiH funkcioniše na nivou cijele države. Vi ste važni državi i društvu i svjesni ste moći koju imate jer utičete na formiranje javnog mnijenja.“ istakao je predsjedavajući Komšić. On je naglasio da je situacija u Bosni i Hercegovini , što se tiče medijskih sloboda, puno bolja nego u nekim drugim zemljama.

Da je situacija u BiH, što se tiče medijskih sloboda, puno bolja nego u drugim državama smatra i član Predsjedništva BiH dr.Haris Silajdžić. „Novinarstvo je danas nešto sasvim drugo, nego što je bilo prije. I profesija novinar se mijenja. Trend u Bosni i Hercegovini je da je loša vijest - dobra vijest. Mi sami stvaramo lošu sliku o sebi jer malo govorimo o dobrim stvarima koje se dešavaju.“ kazao je dr. Silajdžić. On je rekao da je edukacija novinara vrlo bitna i ponudio je svoju podršku u tom segmentu.

Članovi delegacije Društva novinara Bosne i Hercegovine Nađa Ridžić, Adnan Buturović, Mladen Bošnjak i Slaviša Sabljić su na današnjem sastanku između ostalog kazali da novinarstvo dijeli usud svih dešavanja na području države. Zatražili su podršku Predsjedništva BiH u realizaciji svojih aktivnosti ali i podršku svih državnih institucija društvima, udruženjima i nevladinim organizacijama koje djeluju na nivou cijele Bosne i Hercegovine.

Zahvalili su Predsjedništvu BiH na podršci Društvu i na prihvaćenom pokroviteljstvu manifestacije "Izbor novinara godine“ te izrazili spremnost da sarađuju sa Predsjedništvom BiH na promoviranju pozitivnih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: