BiH
133

Komšić: Niti RS može otići bilo gdje iz BiH, niti Sarajevo može ukinuti RS

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Povodom nedavnih i učestalih izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da Federacije BiH košta Republiku Srpsku, koči RS, te da koči evropski put RS-a članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović izjavili su kako je to njegova predizborna retorika.

"Ja sam bio u Parlamentarnoj skupštini BiH u vrijeme kada su destine zakona usvojene od strane SNSD-a po direktivi Dodika i to je upravo napravilo ovakvo stanje, zastoj ka evropskom putu i ovo siromaštvo koje je najizrazitije u RS-u, jer najsiromašniji stanovnici u Evropi žive na teritoriji RS-a i to je zahvaljujući onome što gospodin Milorad Dodik radi. Za 11 puta nam je smanjen ulazak stranih investicija u odnosu na prošlu godinu, To je sve njegova retorika, njegov bahat odnos prema stanovnicima i glasačima za koje mislim da će dobro razmisliti za koga će glasati iduće godine", rekao je Izetbegović.

Komšić je izjavio kako Dodikove izjave ne treba slušati niti obraćati pažnju "na sve gluposti koje on kaže".

"On izjavljuje pokušavajući naći partnera za svađu ovdje u Sarajevu. Niti RS može otići bilo gdje iz BiH, niti bilo ko iz Sarajeva može ukinuti RS. Čini mi se da Dodik stalno baca mamce ne bi li on imao partnera za kvalitetnu svađu s obzirom da idu izbori 2014. Međutim, vidite da je ljudima došlo do grla, pustite Dodika", rekao je Komšić.