Građanska država
49

Komšić: Moramo preći iz političke defanzive u političku i diplomatsku ofanzivu

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić smatra da je dosta je bilo defanzive, stalnog grča, prijetnji krizama i straha od poteza. Istakao je da je potrebno krenuti u ofanzivu, jer dosta je bilo ponižavanja ove države.

"Idemo vratiti dostojanstvo ovoj državi na ponos svih njenih građana. Radujem se saradnji s članom Predsjedništva iz reda Bošnjaka, ma ko to bio. Kada pogledam sve do jednog, ponuđeni su kvalitetni kandidati. Idemo pokrenuti Bosnu i Hercegovinu i preći u političku i diplomatsku ofanzivu, a ne da nam po svijetu dva člana Predsjedništva imenuju ambasadore koji će da rade protiv Bosne i Hercegovine. Dosta je bilo defanzive i stalnog grča i straha od njihovih poteza. Moramo krenuti u ofanzivu, jer dosta je bilo ponižavanja ove države. Hajde da vratimo dostojanstvo ovoj državi na ponos svih njenih građana", rekao je Komšić.

"Ova država će kad-tad biti građanska, jedan čovjek jedan glas, to je naš princip. To je naša vizija od koje nikada nećemo odustati. Nikada nećemo odustati od 1. marta. To neka znaju svi neprijatelji ove države. Naša je cijela Bosna i Hercegovina", dodao je Komšić.