Završen sastanak u SDP-u
0

Komšić: Molim 340 hiljada birača da se strpe do sutra

Piše: A. Panjeta
Nakon sastanka - prst u uho (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com) (Foto: A. P./Klix.ba)
Nakon sastanka - prst u uho (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Oko 14:40 sati je završen sastanak u zgradi SDP-a u Sarajevu, kojem su prisustvovali Zlatko Lagumdžija i Željko Komšić. Iako su novinari nestrpljivo očekivali nove informacije, čelnici SDP-a su bili škrti na riječima te su rekli da će sve biti poznato sutra nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Prvi se novinarima obratio Lagumdžija, koji je rekao da svi mogu vidjeti kako su nasmijani i iz toga zaključiti neke stvari.

"Možete vidjeti ko je raspoloženiji od nas dvojice", kazao je Lagumdžija uz širok osmijeh, dodajući kako se ne radi o press konferenciji.

"Ovo nije konferencija za medije, izašli smo ovdje samo zato što smo čuli da ste se okupili. Sve će biti poznato nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, koja će biti održana sutra u 13 sati. Vjerovatno ćemo završiti do 14 sati, kada ćemo sve objasniti", rekao je Lagumdžija. Prethodno je, dok je većina novinara čekala ispred zgrade SDP-a, na sastanak pušten samo snimatelj Federalne televizije, kojeg je portir najprije zaustavio te ga brzo pustio nakon telefonskog poziva.

"Razgovarali smo dugo, razgovarali smo o svemu, a i šire. Razgovoru se pridružio i generalni sekretar stranke Nermin Nikšić, a sve ćete znati sutra nakon sjednice", kazao je novinarima Lagumdžija.

Komšić je ponovio da će sve biti poznato sutra i pozvao na strpljenje. Na novinarsku opasku da je za njega glasalo 340 hiljada ljudi, Komšić je kratko kazao:

"Molim 340 hiljada ljudi da se strpe do sutra! Neće se desiti ništa kapitalno do tada"

Zanimljivo je da je svoje obraćanje Komšić započeo modnom opaskom na račun crno-zlatne Adidas dukserice, koju nosi naš novinar, a u sličnoj je Nikšić viđan na treninzima nogometne reprezentacije BiH u Francuskoj i Portugalu u vrijeme baraža.

"Mogu sve isto ponoviti i nemam šta dodati. Mogu samo reći da imate dobru trenerku, omiljenu trenerku gospodina Nikšića", kazao je Komšić i ponovio Lagumdžijine tvrdnje o sutrašnjoj sjednici nakon koje će, kazali su, biti poznato sve o ostavci na sve funkcije u SDP-u, koju je u ponedjeljak podnio Komšić. SDP-ov trojac nije želio odgovarati na pitanja novinara te su napustili salu za press konferencije u Centrali SDP-a.