Našalio se
914

Komšić: Kada se ugase svjetla, Šefik sklanja zastavu RS-a s lijeve, a ja s desne strane

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u šaljivom tonu odgovorio je na pitanje novinara ko sklanja zastavu bosanskohercegovačkog entiteta RS u zgradi Predsjedništva BiH.

"Gospodin Šefik Džaferović ide s lijeve strane, ali kada se ugase svjetla u Predsjedništvu BiH. A ja idem s desne. Pa onda ko prije stigne do te zastave da je skloni", rekao je Komšić nakon jučerašnjeg sastanka s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Izetbegović se također našalio pitajući Komšića da li on postavlja ili sklanja zastavu, na šta je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda istakao da je Džeferović i on sklanjaju.

"Ja ne znam ko je tu šta uradio jer nisam bio prisutan. Ne znam da li je to uradio neko iz službi Predsjedništva BiH ili neko iz kabineta. O tome će ovisti šta ćemo uraditi. Smatram da sve što podliježe odgovornosti i kršenju zakona trebamo preduzeti", rekao je Komšić.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u nekoliko navrata iznio je zastavu bh. entiteta RS pred vrata svog kabineta u zgradi Predsjedništva BiH, ali je ona svaki put sklonjena. Obilježje RS-a iznio je čak i u svečani salon Predsjedništva BiH prilikom primanja akreditivnog pisma ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića.