Povodom Dana Zlatnih ljiljana
0

Komšić i Silajdžić položili cvijeće na mezarju Kovači

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas poslijepodne su položili cvijeće na Mezarju Kovači u Sarajevu povodom Dana Zlatnih ljiljana.

Cvijeće su položile i delegacije Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Općine Novo Sarajevo te delegacije Koordinacionog odbora boračkih udruženja Kantona Sarajevo i udruženja dobitnika priznanja Zlatni ljiljan i Zlatna policijska značka Kantona Sarajevo.

Cvijeće je položeno i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića i generala Rasima Delića, a proučena je i dova svim šehidima.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, upitan o važnosti obilježavanja značajnih datuma i sjećanja na heroje koji su odbranili BiH, kazao je za Fenu da su narodi i zemlje koji zaboravljaju svoju istoriju osuđeni na to da im se ponavlja.

"Ne daj Bože više da se ovo ikada ponovi ovoj zemlji i ovim ljudima koji žive u ovoj zemlji“, kazao je Komšić.

Dodao je da možda ne bi on trebao govoriti o onima koji su branili BiH jer se i sam nalazi u toj populaciji, pa bi, kako je kazao, onda bilo da "čovjek hvali sam sebe“ jer pripada populaciji Zlatnih ljiljana.

"Ali ono što ja znam, oni koji su se borili, koji su bili pravi borci, oni su skromni, ne pričaju o tome, ne preuveličavaju svoju ulogu, i zato je veličina tih ljudi još veća“, kazao je Komšić.