{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić i Pavić o situaciji u Prijedoru

F
FENA
23.7.2008. u 14:20
0
4
Komšić i Pavić o situaciji u Prijedoru
0
Komšić i Pavić o situaciji u Prijedoru
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarao je danas sa načelnikom Općine Prijedor Markom Pavićem o potrebi jačanja saradnje između državnog nivoa vlasti i lokalnih zajednica s ciljem boljeg uvida u stanje kada je riječ o međuetničkim odnosima, ekonomskom razvoju i potencijalima, te funkcioniranju općinske administracije.
Komšić je, nakon sastanka, kazao da su razgovori sa lokalnim zvaničnicima neophodni i važni kako bi se upoznali sa problemima koje imaju općine.

Naglasio je da takve informacije mogu pomoći u kontaktima sa zvaničnicima, a posebno privrednicima drugih država, koji su zainteresirani za investiranje, a kako bi ih uputili na prioritetne razvojne projekte.

Načelnik Općine Prijedor Marko Pavić rekao je tokom razgovora sa članom Predsjedništva BiH da je bezbjednosna situacija u toj lokalnoj zajednici dobra. Precizirao je i oblasti u kojima je moguće ulaganje u Prijedoru.

On je zatražio podršku Predsjedništva BiH u dovođenju investitora za realizaciju nekoliko ključnih razvojnih projekata, poput planirane dvije industrijske zone, javili su mediji u RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: