{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Finansijska policija ući će u sve firme koje su u gubitku

19.5.2015. u 13:43
1.211
116
Komšić: Finansijska policija ući će u sve firme koje su u gubitku
1.211
Komšić: Finansijska policija ući će u sve firme koje su u gubitku
Željko Komšić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U Sarajevu je danas održan sastanak lidera SDA, DF-a i HDZ-a u vezi sa krizom u Vladi Federacije BiH. Željko Komšić je nakon sastanka, kojem su prisustvovali Bakir Izetbegović i Dragan Čović, kazao da su postigli dogovor u vezi sa spornim pitanjima u Vladi FBiH.
Komšić je izjavio da je dogovoreno da u sve firme gubitaše, koje su u vlasništvu Federacije BiH, uđe Finansijska policija. Istovremeno, u onim firmama koje su poslovale negativno ići će se na smjenu članova upravnih i nadzornih odbora.

Komšić je rekao da se ne mogu smjenjivati uprave, jer ih Vlada nije ni imenovala, ali se mogu smjenjivati članovi upravnih odbora.

Finansijska policija će ući i u Aluminij, ali i u neke kompanije namjenske industrije rekao je Komšić.

"Na prvoj sjednici Vlade Federacije BiH vidjet ćemo koji su najveći gubitaši i tražiti da uđe Finansijska policija. Naravno kriterij je da ste vi vlasnik cjelokupnog ili većinskog kapitala. Tražit ćemo da se pozove, ne samo Finansijska policija, već i drugi istražni organi", kazao je Komšić.

Sjednica Vlade FBiH bi trebala biti održana u četvrtak, a Vlada je zadužena da utvrdi listu gubitaša.

Komšić je naglasio da u nekim firmama koje su gubitaši svakako istekao mandat upravama, pa treba ići u redovnu proceduru. Takva situacija je u Elektroprivredi HZHB.

"Na dnevnom redu sjednice će se naći pet šest kompanija među kojima su i Aluminij i Elektroprivreda HZ HB, kao i neke kompanije iz namjenske industrije te će biti razgovora o smjenama u nadzornim odborima jer morate shvatiti da je npr. za Aluminij FBiH vlasnik 44%, i mi možemo smjenjivati samo svoj dio kadrova", kazao je Komšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: