|

Komšić: Dodik predlaže spisak protuustavnih gluposti, nikako da se prestane brukati

Komšić: Dodik predlaže spisak protuustavnih gluposti, nikako da se prestane brukati
495
S. H.
18.9.2019. u 17:07
93
komentara
495

dijeljenja
Komšić: Dodik predlaže spisak protuustavnih gluposti, nikako da se prestane brukati Foto: I.Š./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić za naš portal kratko je prokomentirao današnje odluke Glavnog odbora SNSD-a i izjave Milorada Dodika o samoopredjeljenju RS-a
Dodik je poručio da će samo prihvata Dejtonski sporazum te da će raditi na tome da se pokrene pitanje samoopredjeljenja entiteta Republika Srpska, ukoliko se ne bude poštivao Dejton.To je za Klix.ba komentirao i Komšić kazavši da se radi o "glupostima".

"To je spisak protivustavnih gluposti. Po Ustavu ne može biti nikakvog samoopredeljenja. Zna to i Dodik", kazao nam je Komšić.

Dodik je danas govorio i o vraćanju nadležnosti entitetima, predlažući da zakonodavna tijela entiteta formiraju komisiju i počnu pregovore o vraćanju nadležnosti poput VSTV-a, OSA-e SIPA-e i drugih."Što se tiče vraćanja nadležnosti, vidim da je postao svjestan toga, da je za to potrebna odluka tri parlamenta, (dva entitetska i državnog) pa poziva Parlament FBiH. Dakle i to je nemoguće. HDZ bi u Federalnom parlamentu vjerovatno podržao rušenje institucija BiH, ali nije mu dovoljan samo HDZ. Sve u svemu Dodik nikako da se prestane brukati", zaključio je Komšić.
Prijavi grešku


Komentari (93)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...