Izborne jedinice
506

Komšić: Čime Ljubić prijeti iz Sabora Hrvatske, sprema li neku novu agresiju?

Klix.ba
Željko Komšić (Foto: H. M./Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić kazao je da zastupnik u hrvatskom Saboru Božo Ljubić prijeti raspadom BiH te da je zbog toga nužno usvojiti Zakon o izbornim jedinicama.

Naime, Ljubić je kazao da je neprihvatljivo da Parlament FBiH usvoji Zakon o izbornim jedinicama.

"Ne mogu to protumačiti drukčije nego apsurdnim i besmislenim i ne mogu naći logiku osim one koja ide za tim da ustrajavaju u apsurdu (što) predstavlja način da se apsurdu učini kraj. Ja se bojim tog kraja, bojim se da bi to predstavljalo raspad BiH jer znam da se to ne bi moglo provesti na miran način", kazao je Ljubić.

Reagirao je predsjednik DF-a te poručio:

"Obzirom da zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Božo Ljubić prijeti raspadom Bosne i Hercegovine ukoliko se u Domu naroda usvoji Zakon o izbornim jedinicama i broju mandata, kojeg su podržale sve stranke osim HDZ-a i HDZ-a 1990, pozivam nadležne da se pomenuti prijedlog Zakona što hitnije uputi u proceduru i stavi na glasanje", poručio je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

Komšić je dalje nastavio i poručio da kada se zakon izglasa te da će se vidjeti da se neće desiti ništa od onog što Ljubić priželjkuje.

"Baš me zanima čime to prijeti Ljubić iz sabora susjedne države. Da li to znači da Hrvatska sprema novu agresiju na Bosnu i Hercegovinu zbog toga što joj se ne sviđa neki prijedlog zakona u Bosni i Hercegovini, i na kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ako je tako, neka Ljubić, Čović i zagrebačka kompanija prestanu plakati i otužno prijetiti. Bosna i Hercegovina se odbranila i 1993. odbranit će se i opet", kazao je Komšić.