BiH
0

Komšić čestitao Dan nezavisnosti

FENA
Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku građanima BiH.

"Svim Bosancima i Hercegovcima, ali i svim građanima i ljudima dobre volje u zemlji i širom svijeta, onima koji vole Bosnu i Hercegovinu, sretan 1. mart, Dan nezavisnosti.

Ovaj izuzetno važan dan u novijoj istoriji naše zemlje zlatnim slovima je upisan u njenu hiljadugodišnju istoriju. To je dan kada je većina građana BiH izašla na referendum i izjasnila se za samostalnu i suverenu BiH. Time je započeo istorijski hod po mukama BiH kao suverene i samostalne države, zasnovane u najtežim ratnim okolnostima i na nesalomljivoj i jasno izraženoj volji njenih građana i naroda da, kao svoji na svome, žive zajedno sa svima onima koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu.

Ova zemlja je dovoljno velika za sve i bogata za sve. Bosna i Hercegovina je naša domovina, i neka joj je sretna šesnaesta godišnjica nezavisnosti sa željom da joj naredne godišnjice budu još bolje i sretnije", poručio je Komšić .