|

Komšić će sa svojom strankom na izbore izaći samostalno

Komšić će sa svojom strankom na izbore izaći samostalno
617
Piše: J. H.
23.11.2012. u 13:39
89
komentara
617

dijeljenja
Komšić će sa svojom strankom na izbore izaći samostalno Željko Komšić (Foto: AFP)
Željko Komšić će na naredne izbore u našoj zemlji izaći samostalno sa svojom strankom, a ne sa Našom strankom, kako su jučer objavili pojedini mediji, saznaje portal Klix.ba od izvora bliskih članu Predsjedništva BiH.
U Komšićevom saopćenju navodi se kako nije bilo nikakvih tajnih i večernjih sastanaka u zgradi Predjedništva BiH sa predstavnicima Naše stranke.

"Sastanak se desio u prijepodnevnim satima i razgovarano je o političkoj situaciji u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na predstojeći izbor gradonačelnika Sarajeva. Predsjednik Komšić je, i kao građanin Sarajeva, dao svoju punu podršku Jakobu Finciju. On je istakao da se radi o čovjeku koji je učinio puno za Sarajevo, ali i čitavu Bosnu i Hercegovinu, osobi koja nikada nije zaboravila odakle potječe i za šta se zalaže", navodi se u saopćenju iz ureda Željka Komšića.

Komšić je kazao kako na izbore 2014. godine namjerava izaći samostalno.

"Naravno, uvijek postoji prostor za dogovor među političkim partijama koje se zalažu za suštinsku, a ne deklarativnu jednakost i ravnopravnost svih građana Bosne i Hercegovine na čitavoj teritoriji naše zemlje", kazao je Komšić.

Kako saznajemo, član Predsjedništva BiH već je počeo formiranje stranke.
Prijavi grešku


Komentari (89)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...