BiH
0

Komšić: Bit ćemo pobjednici zahvaljujući činjenici da će za nas glasati Hrvati, Bošnjaci, Srbi i ostali

FENA
Željko Komšić
Željko Komšić
Kandidat Socijaldemokratske partije BiH za člana Predsjedništva BiH poručio je strankama koje osporavaju njegovu kandidaturu i eventualni izbor kako će biti iznenađeni izbornim rezultatima čak i u sredinama u kojima živi većinsko hrvatsko stanovništvo.

Komšić je danas na pres-konferenciji u Sarajevu izrazio uvjerenje da će on i njegova stranka u svakom slučaju biti pobjednici zahvaljujući činjenici što će za njih glasati i Hrvati, Srbi i Bošnjaci i ostali narodi u BiH.

SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva uputio je i otvoreno pismo strankama sa hrvatskim predznakom u kojem izražava nadu da će se oni, kako kaže, uspjeti dogovoriti o izboru jednog njegovog protivkandidata.

Komšić poručuje HDZ-u BiH, HDZ-u 1990, HSP-u i Narodnoj stranci Radom za boljitak da će višestruko poraziti njihovog protivkandidata i na taj način doprinijeti da se pojedine stranke zauvijek sklone s političke scene.

On smatra kako ove stranke nemaju predizborni program, da se bave sporednim stvarima, kao i to da HDZ zastupanje Hrvata temelji na "zatvorenom modelu".

Također, poziva predstavnike oba HDZ-a da makar malo doprinesu vraćanju digniteta Hrvatima u BiH, tako što će pozvati bivšeg stranačkog kolegu Antu Jelavića da se vrati u BiH i stavi na raspolaganje pravosudnim institucijama.