Odgovorio i Dodiku
1.3k

Komšić: BiH nezaustavljivo ide ka članstvu u NATO

A. D.
Foto: BNTV
Foto: BNTV
Bosna i Hercegovina je ušla u fazu koja se zove Akcioni plan za članstvo u NATO, rekao je večeras predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Komšić je naveo da je naredni korak ulazak BiH u NATO. U emisiji "Puls" BN televizije potcrtao je: "BiH je na neuzastavljivom putu u članstvo u NATO".

"Mi smo davno tražili članstvo u NATO-u, čini mi se još u vrijeme kada je Nebojša Radmanović bio jedan od članova Predsjedništva BiH", rekao je Komšić.

Na konstatacije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Program reformi nije isto što i ANP, Komšić je odgovorio "Svi koji ne vjeruju da je to isti dokument neka ga uzmu i neka ga pročitaju".

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH danas je razgovarano o izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića da NATO članstva nema bez saglasnosti svih. S tim u vezi, iz SDP-a su kritikovali i Komšića.

"Stoga, SDP postavlja pitanje koalicionom trokutu DF, SBB i SDA, a naročito predsjedavajućem Predsjedništva Željku Komšiću, kako odgovara na tvrdnje kapitena bošnjačke reprezentacije? Da li to znači da je DF svjesno obmanuo javnost tvrdnjom da je NATO već na Drini?", saopćili su iz SDP-a.