{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komšić: Baš me briga što je Tadić ljut na mene

F
1.11.2007. u 09:33
0
0
Komšić: Baš me briga što je Tadić ljut na mene
0
Komšić: Baš me briga što je Tadić ljut na mene
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić demantirao je danas da je planirao ići na sastanak "17. sesije igmanske inicijative", koji je bio zakazan za 11. novembra u Beogradu, a koji je predsjednik Srbije Boris Tadić, prema navodima beogradskih medija, odložio zbog najavljenog Komšićevog dolaska.
Prema pisanju beogradskog portala Press Online, Tadić od Komšića očekuje da se izvine srbijanskom premijeru Vojislavu Koštunici zbog nedavnih izjava.

Komšić je tada, komentirajući izjavu Koštunice o odbrani Republike Srpske, poručio premijeru Srbije da "drži prste dalje od BiH, jer bi mogao dobiti po prstima, ali i po nosu", te da "nismo zaboravili da je Koštunica hodao po BiH sa kalašnjikovom u ruci".

Izvor Press Onlinea iz Predsjedništva Srbije kaže da predsjednik Tadić ne može tek tako da pređe preko ove izjave Komšića i bude mu domaćin usred Beograda.

- Izjava Komšića je veoma naljutila predsjednika Tadića. To što je Komšić uradio je neviđeno drsko i bezobrazno. Pošto je Komšić trebalo da predstavlja BiH na skupu "Igmanske inicijative", predsjednik Tadić je naložio da se konferencija odloži na neodređeno vrijeme. Stav Tadića jeste da Komšić neće biti dobrodošao u Srbiju sve dok ne povuče svoju izjavu o premijeru Vojislavu Koštunici i ne izvini se, kaže jedan od prvih saradnika predsjednika Srbije koji je insistirao na anonimnosti, dodajući da se predsjednik Tadić zalaže za cjelovitu BiH, ali i „uvažavanje stavova Republike Srpske" prenosi Press Online.

Predsjedavajući Komšić međutim, poručuje: "Baš me briga i ne zanima me što je Tadić ljut na mene".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: