Odgovor Lagumdžiji
437

Komšić: Ako je pokušaj da se zaustavi Dragan Čović "izdaja zemlje", zovite me izdajnikom

Piše: S. H.
Željko Komšić i Zlatko Lagumdžija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željko Komšić i Zlatko Lagumdžija (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što je Zlatko Lagumdžija javno uputio kritiku lideru Demokratske fronte Željku Komšiću zbog njegove kandidature za Predsjedništvo BiH, poručujući mu da treba podržati SDP-ovog kandidata, stigao je odgovor Komšića.

Komšić je za Klix.ba prokomentarisao Lagumdžijinu opasku da je lider DF-a "zabio nož u leđa" lijevici istupajući samostalno s kandidaturom.

"Ako je pokušaj da se zaustavi Dragan Čović, HDZ i HNS u svemu što rade i što vodi konačnoj podjeli zemlje, 'izdaja ljevice', onda me slobodno zovite izdajnikom", kazao je Komšić.

S druge strane predsjednik DF-a smatra da Lagumdžija dosljedno podržava Dragana Čovića.

"Što se tiče gospodina Lagumdžije, on je zaista dosljedan. Dosljedan u podršci Draganu Čoviću. 
Podsjećam vas da sam se s pomenutim gospodinom razišao 2012. upravo zbog njegovog sporazuma sa Draganom Čovicem, kojim je davao Čoviću sve ono što on danas traži. Da ne pominjem druge 'sportske aktivnosti i rekvizite koji se koriste u sportu zvanom tenis' a čemu je gospodin veoma sklon. Upravo je to bacilo ljevicu na koljena i uništilo historijsku šansu, ne Lagumdžije, Komšica ili SDP-a, nego Bosne i Hercegovine", kaza je Komšić za Klix.ba.

Poručuje da 
"ljevica" u kojoj se nešto pita Zlatko Lagumdžija, više nije njegova, niti će ikada više biti.

U strankama lijeve orjentacije ovih dana je izuzetno burno, a tome doprinosi i stav SDP-ovog Denisa Bećirovića koji se oglasio otvorenim pismom uz poruku da ljevica mora imati zajedničke kandidate i za Predsjedništvo BiH, ali i zajednički formirati liste, ukoliko žele ostvariti povoljan izborni rezultat.

S druge strane Željko Komšić je već javno obznanio da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.