"Kompromis ili preduzimanje mjera"

S
SRNA
7.12.2009. u 21:15
0
33
"Kompromis ili preduzimanje mjera"
0
"Kompromis ili preduzimanje mjera"
Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je da je večeras došao u Mostar da bi se u razgovoru sa političarima iz ovog grada uvjerio da li ima spremnosti za kompromis.
Inzko je po dolasku u Mostar za lokalne medije rekao da želi vidjeti hoće li Gradsko vijeće "dati novogodišnji i božićni poklon građanima" i najavio da će u suprotnom preduzeti mjere u dogovoru sa Savjetom za provođenje mira.

Predsjednik Gradskog vijeća Danijel Vidović potvrdio je da će se Inzko sastati sa predstavnicima političkih stranaka koje su zastupljene u ovom tijelu, prenijeli su federalni mediji.

Portparol OHR-a Ljiljana Radetić rekla je ranije Srni da će Inzko razgovarati sa predstavnicima političkih partija o trenutnoj situaciji u Mostaru.

Niko od predstavnika stranka koje su zastupljene u Gradskom vijeću večeras nije bio dostupan za komentar.

Mostar je već više od godinu dana bez gradonačelnika i nema usvojen budžet za ovu godinu, zato što kandidati SDA Suad Hasandedić i HDZ-a BiH Ljubo Bešlić, ne mogu obezbijediti podršku 18 od ukupno 35 vijećnika Gradskog vijeća.

Gradsko vijeće je 11. novembra pokušalo da, u skladu sa Inckovim nalogom, gradonačelnika izabere tajnim glasanjem. Ovo je bio do sada 17. pokušaj izbora gradonačelnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: