{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompletnom Neumu isključena struja do 18 sati: Sve je paralizovano

Piše: Er. M./Klix.ba
25.5.2015. u 10:03
57
70
Kompletnom Neumu isključena struja do 18 sati: Sve je paralizovano
57
Kompletnom Neumu isključena struja do 18 sati: Sve je paralizovano
Neum (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Elektroprivreda HZHB jutros je u 8 sati obustavila isporuku električne energije kompletnoj općini Neum. Iz Elektroprivrede HZHB saopćeno nam je da će prekid isporuke električne energije trajati do 18 sati.
"Razlog obustave isporuke električne energije u općini Neum je revizija postrojenja", rečeno nam je iz Elektroprivrede HZHB.

Davor Kresić, predsjednik Udruge turističkih djelatnika Neum, kazao je da je nezadovoljan ponašanjem odgovornih ljudi iz Elektroprijenosa i Elektroprivrede HZBH s obzirom na to da je isključenje najavljeno plakatima u petak popodne, što je turističkim djelatnicima nanijelo ogromnu štetu, budući da u Neumu trenutno odmara tri hiljade gostiju.

"Sve je paralizovano, banke ne rade, bankomati su van funkcije, a gosti ne mogu platiti preko POS uređaja. Gosti u hotelima su na bazi punog pansiona, održavaju se konferencije, a sve je u mraku. Već smo primili reklamacije od francuskih i njemačkih touroperatora, koji će tražiti od hotelijera nadoknadu štete zbog nestanka struje", kazao je Kresić.

On je istakao da je ovakvo postupanje nedopustivo i sramotno prema jedinom primorskom mjestu u BiH, te je zatražio odgovornost osoba koje su prouzrokovale isključenje struje. Podsjeća da se održavanje sistema ne smije raditi u jeku sezone i to ponedjeljkom.

Iz Elektroprivrede HZHB danas je najavljeno isključenje električne energije i u nekoliko naselja u Livnu, Tomislavgradu, Fojnici i Dobretićama, te dijelu jedne ulice u Mostaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: