{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Kompletirana Vlada BPK Goražde: Novi ministri položili zakletvu

Piše: E. A./Klix.ba
25.4.2017. u 14:00
190
15
Kompletirana Vlada BPK Goražde: Novi ministri položili zakletvu
190
Kompletirana Vlada BPK Goražde: Novi ministri položili zakletvu
Foto: Klix.ba
Vlada BPK Goražde dobila je nove članove u trećoj po redu rekonstrukciji vlasti koja se desila u ovom kantonu od početka mandata. Nakon nedavnog raskida koalicije SDA-SBB u ovom kantonu i smjene ministara iz reda SBB-a danas su, na redovnoj sjednici Skupštine BPK Goražde, na prijedlog premijera kantonalne vlade imenovani novi ministri koji su položili i zakletvu.
Novi ministar privrede je Anes Salman iz Stranke za bolje Goražde - Eseda Radeljaša, ministrica zdravstva, socijalne politike, izbjeglih i raseljenih lica je Sabira Bešlija (Novi pokret) a ministar za boračka pitanja Eniz Halilović, prijedlog dva samostalna poslanika u Skupštini BPK Goražde, inače sada već bivših članova BPS-a.

Ministar privrede Anes Salman je diplomirani pravnik a od referenci navedenih u biografiji ima godinu dana rada u Službi za geodestke, imovinsko pravne odnose općine Gorazde, šest mjeseci je bio sekretar FK Goražde, dok je u kantonalnom ministarstvu privrede, na čijem je čelu od danas, proveo osam mjeseci radeći po ugovoru o dijelu. Dio radnog iskustva stekao je i radeći u Privrednom subjektu "Mems Company".Novi ministar za boračka pitanja Eniz Halilović kao bachelor sociologije prvo radno iskustvo je imao u srednjim školama na području kantona kao nastavnik sociologije dok je Sabira Bešlija, ministrica zdravstva, socijalne poltiike, izbjeglih i raseljenih lica po zanimanju diplomirani ekolog.

Za imenovanje novih ministara glasalo je 14 poslanika SDA, Stranke za BIH, Stranke Dijaspore, Liberalne stranke i pet poslanika koji djeluju zajedno ( op.a Stranke za bolje Goražde, Novog pokreta i dva bivša poslanika BPS-a). Poslanici SBB-a nisu prisustvovali sjednici tokom imenovanja novih ministara, dok su ostali opozicioni poslanici bili suzdržani te su upozoravali na kršenje poslovnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: