Okončan proces
6

Kompletiran Upravni odbor UNSA, na čelu Muhamed Ramadanović

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Muhamed Ramadanović obnašat će funkciju predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Sarajevu, potvrdio je za Klix.ba ministar obrazovanja Kantona Sarajevo Elvir Kazazović.

Vlada KS je na sjednici imenovala i preostala tri člana Upravnog odbora, a to su Mersiha Slipičević, Sifet Kukuruz i Sandra Začinović.

Time je okončan proces imenovanja vladinih članova UO UNSA, kao i nasljednika dosadašnjeg predsjednika UO Mevludina Mekića, kojem je istekao mandat.

Podsjećamo, Upravni odbor Univerziteta u Sarajevu ima ukupno 11 članova. Šest članova bira Senat UNSA, četiri člana među kojima je i predsjednik UO bira Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS i jednog člana bira Studentski parlament UNSA.

Prethodno je Senat UNSA izabrao svojih šest članova iz reda akademske zajednice, odnosno sedam s predstavnikom Studentskog parlamenta (Dijana Avdić, Kasim Bajrović, Jasminka Gradaščević-Sijerčić, Abidin Deljanin, Dejan Milošević, Lidija Zvačko i Haris Zahiragić), a sada je Vlada KS izborom svojih članove kako bi kompletirala upravni odbor.