{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompletiran centralni registar vozila

F
31.12.2008. u 11:15
0
1
Kompletiran centralni registar vozila
0
Kompletiran centralni registar vozila
Krajem decembra završen je prvi krug registracije vozila od svih nadležnih MUP-ova, pri čemu su svi podaci o registrovanim vozilima uneseni u centralni registar. Time je u potpunosti formiran centralni registar vozila registrovanih u BiH.
Projekt uspostave centralnog registra vozila počeo je u januaru 2007. godine, kada su nadležni MUP-ovi iz 20 većih gradova, putem sistema koji je uspostavila tadašnja Direkcija CIPS, počeli dostavljati podatake o registrovanim vozilima.

Do kraja 2007. u saradnji s MUP-ovima povezane su sve lokacije u Bosni i Hercegovini. Putem ovog sistema u februaru 2007. godine uspostavljen je i registar ukradenih vozila u skladu sa zakonom te automatska razmjena podataka s bazom podataka INTERPOL-a.

Prema informacijama iz Ministarstva sigurnosti BiH, korištenjem ovog sistema procent pronađenih ukradenih vozila u BiH se s 25 posto u 2007. povećao na 90 posto u 2008., saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: