{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompjuteri u RS-u ne prepoznaju 'ba' domenu!

S
18.9.2009. u 09:29
0
44
Kompjuteri u RS-u ne prepoznaju 'ba' domenu!
0
Kompjuteri u RS-u ne prepoznaju 'ba' domenu!
Na koji se nivo mogu spustiti mediji u Bosni i Hercegovini pokazuje primjer banjalučke RTV Vikom, koja je na stotinjak e-mail adresa domaćih medija proslijedila poruku kako kompjuteri u RS-u ne prepoznaju 'ba' domenu. I to iz razloga što ih je prošle godine RAK kaznio sa 30.000 KM. Kako navode, 'reinstalisani su nam prevodioci'.
Naime, nakon što je Dijana Gojić, iz Nacionalne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske u srijedu, 16. septembra, svim medijima u BiH uputila poziv za promociju knjge spisateljice Ane Hajder, i to sa adrese koja ima ekstenziju 'nubrs.rs.ba', kolege se RTV Vikom iziritirane tom činjenicom u četvrtak, 17. septembra svim medijima šalju poruku doslovno sljedećeg sadržaja:

"Poštovana g-Dijana i svi drugi prijatelji,

Ukoliko želite da mi pročitamo i objavimo ono što nam pišete morate ekstenziju (*.ba) na kraju e-mail adrese promijeniti.

Tako su nam u RS-u programirani kompijuteri. Kada dobijemo mejlove iz drugih država koji imaju na kraju *.ba ne možemo nažalost da ih pročitamo. Reinstalisali su nam prevodioce.

To su nam uradili posle Etnocida i nasilno oduzetog harača od 30.000,00 KM našoj medijskoj kući VIKOM od strane Udruženih zločinačkih bošnjačko-bosanskih terorističkih organizacija u BiH - CIK, RAK i SUD BiH na čelu sa direktorima muslimanima Suadom Arnautovićem, Kemalom Huseinovićem i Nedžadom Popovcem iz FBiH, (04.10.2008).

S poštovanjem
Uredništvo VIKOM RTV"

A, iza ove poruke vrlo upitne pismenosti stoji činjenica da je ova RTV stanica u oktobru prošle godine kažnjena sa 20.000 KM zbog kršenja pravila RAK-a o govoru mržnje te medijskom predstavljanju tokom predizborne kampanje. RAK je tokom istrage utvrdio sljedeće:

"Agencija je tokom postupka ustanovila da je stanica u periodu od šest dana 20 puta emitovala spot u kojem akteri izvode pjesmu posvećenu Radovanu Karadžiću obučeni u bijele majice na kojima je jasno istaknut grb Srpske napredne stranke RS, čiji je predsjednik i kandidat na lokalnim izborima 2008. godine, g. Vinko Perić, direktor i vlasnik TV Vikom. Tokom izvedbe pjesme, u pauzama između strofa, insertovani su kadrovi u kojima se pojavljuje g. Vinko Perić u društvu osobe koja izgleda kao Dragan Dabić, odnosno lik iz vremena lažnog predstavljanja Radovana Karadžića. Ovi kadrovi su upotpunjeni audio snimcima ranijih govora Radovana Karadžića. Pored ove pjesme emitovana je i muzička numera, studijski snimak u produkciji TV Vikom, pod nazivom “Siđi Rašo sa planine'".

RAK je ocijenio da je ovakav sadržaj prijeteći i da prenosi jasan i neposredan rizik podsticanja etničke mržnje u BiH, posebno u vrijeme predizborne kampanje, a s ciljem međunacionalnih podjela. Uz ovo RAK je naveo i sljedeće:

"Pored navedenog, utvrđeno je da isticanje obilježja stranke u toku izborne kampanje, a mimo uobičajenih segmenata političkog oglašavanja, predstavlja svojevrsnu političku promociju pomenutog subjekta, pogotovo što se u insertovanim kadrovima prilikom izvođenja ove pjesme pojavljuje g. Vinko Perić, predsjednik SNS RS i kandidat za načelnika opštine Gradiška, ali i gđa. Anđela Perić, članica orkestra Vikomice koja je ujedno kandidat pomenute stranke za poslanika u Skupštini Opštine Gradiška."

Direktor RTV Vikom, gore pomenuti Vinko Perić, koji se potpisuje sa ‘magistar nauka’, na svojoj web stranici, u odjeljku ’20 godina u Republici Srpskoj’ RAK je počastio sljedećim riječima, citiramo:

"Jednu od glavnih resursa Entiteta Republike Srpske, RTV FREKVENCIJE, bez imalo protivljenja, u vreme Ministra za saobraćaj i veze RS Rajka Vasića preneli su bez Skupštinske odluke RS, na 'REGULATORNU AGENCIJU ZA MEDIJE' u BiH, 1999. godine. Prvo na tadašnji IMC, a zatim CRA, a sada poznatu kao zloglasni RAK za hrišćanske medije iz RS."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: