{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanije iz BiH ne mogu konkurisati na obnovi Iraka

Klix.ba
14.12.2003. u 08:40
0
0
Kompanije iz BiH ne mogu konkurisati na obnovi Iraka
0
Kompanije iz BiH ne mogu konkurisati na obnovi Iraka
BiH nije na spisku zemlja iz kojih kompanije mogu konkurisati za primarne ugovore na poslovima obnove Iraka.
Krajem novembra ove godine, Sjedinjene Američke Države su osnovale Ured za upravljanje programima pri Koalicijskoj privremenoj vladi kako bi upravljali sredstvima od 18,6 milijardi dolara za pomoć i rekonstrukciju Iraka koje je nedavno odobrio Američki kongres. Kompanije iz SAD, Iraka, zemalja koje podržavaju Koaliciju i zemalja koje su poslale svoje vojnike, imaju pravo da apliciraju za primarne ugovore.

Kompanije koje dobiju primarne ugovore imaju pravo da biraju svoje izvođače radova. Mogućnost apliciranja za podugovore imaće kompanije iz svih zemalja, osim iz zemalja koje su zabranjene američkim zakonima (Sirija, Sudan, Iran, Libija, Sjeverna Koreja i Kuba).

Spisak zemalja koje su kvalificirane za primarne ugovore još uvijek nije zaključen. Pozdravljamo mogućnost da razgovaramo sa zemljama zainteresiranim da daju svoj doprinos radu Koalicije u Iraku. Umjesto isključivanja određenih zemalja sa ovog spiska, svojim najnovijim aktivnostima mi smo ga proširili; prije toga, kvalificirani su bili samo izvođači iz SAD. Sada kriterije zadovoljava veći broj zemalja koje mogu biti primarni izvođači, kaže se u odgovoru na naš upit iz Ureda za odnose sa javnošću Ambasade Sjedinujenih Država u Sarajevu.

Izvor: VOA

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: