|

Kompanija u kontaktu s otmičarima broda na kojem je Bosanac

Kompanija u kontaktu s otmičarima broda na kojem je Bosanac
2
Piše: M. N.
27.9.2018. u 09:12
2
komentara
2

dijeljenja
Kompanija u kontaktu s otmičarima broda na kojem je Bosanac
Švicarska kompanija Massoel Shipping stupila je u kontakt s otmičarima koji su prije šest dana oteli njihov teretni brod sa 12 članova posade, među kojima je i državljanin BiH. Detalji nisu saopćeni kako operacija spašavanja ne bi bila ugrožena.
Prema informacijama koje je dala kompanija, članovi posade su dobro i zajedno su. Porodice su redovno informisane o razvoju situacije, ali dogovoreno je da informacije neće biti dijeljene s javnosti radi sigurnosti otetih osoba.

U međuvremenu, nigerijske vlasti su saopćile kako rade na pronalasku broda Glarus i oslobađanju talaca. Direktor Agencije za pomorstvo i sigurnost (NIMASA) Dakuku Peterside kazao je kako agencija radi na tome da osigura njihovo bezuvjetno oslobađanje.

"Problem piratstva u Gvinejskom zaljevu je izazov o kojem smo upoznati i odlučni smo da se borimo s tim. Imamo nultu toleranciju prema ovom problemu", rekao je.

Teretni brod na kojem se nalaze državljani BiH, Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Filipina otet je u subotu na 45 nautičkih milja od obale Nigerije. Prevozio je pšenicu.

Identitet otetih osoba nije saopćen javnosti radi njihove sigurnosti.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...