BiH
0

Kompanija QSS potpisala ugovor sa CIK-om BiH o SMS centru

FENA
Vodeća IT kompanija u Bosni i Hercegovini s dugogodišnjim iskustvom razvoja softverskih proizvoda za telekom operatere QSS je potpisala ugovor s Centralnom izbornom komisijom BiH o implementaciji i održavanju SMS Centra za potrebe provjere registrovanog glasačkog mjesta za upisane birače, saopćeno je iz te kompanije.

U okviru ugovora bit će isporučeno kompletno rješenje: hardverska platforma, softver za SMS centar izrađen od QSS-a te usluge 24x7 održavanja cjelokupnog rješenja.

Ušteda vremena za birače, manji redovi za čekanje i brzina samo su neke od prednosti implementacije ovog rješenja, a omogućit će svim biračima da u kratkom roku, samo jednom SMS porukom saznaju svoje izborno mjesto.

Uz pomoć ovog rješenja birači slanjem svog jedinstvenog matičnog broja saznaju mjesto na kojem su registrovani i osiguraju lakši i efikasniji proces glasanja.

Za realizaciju ovog rješenja koristit će se QSS VAS SMS server, SMS centar domaće proizvodnje. QSS SMS Centar nudi mogućnost realizacije različitih servisa na bazi SMS poruka. Aplikacije na SMS centru omogućavaju primanje korisničkih zahtjeva i periodično obavještavanje korisnika putem SMS-a, to jest korisnik šalje zahtjev sa svog mobilnog uređaja na SMS broj do QSS aplikacije, koja zauzvrat šalje odgovor s traženim informacijama.

CIKBiH se odlukom za primjenu ovog softvera pridružio respektabilnom krugu korisnika QSS-ovog softverskog portfolia među kojima su i telekom operateri, marketinške agencije, produkcijske kuće, nevladine organizacije i velike proizvodne i trgovačke kompanije.