Bivši uposlenik
41

Kompanija Imtec se ogradila od kandidature Adnana Delića za načelnika Novog Grada

B. R.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Iz kompanije Imtec su se oglasili nakon što je obznanjeno da će Adnan Delić, bivši direktor marketinga u ovoj kompaniji, biti kandidat "četvorke" za načelnika sarajevske općine Novi Grad. Njihovu reakciju u potpunosti prenosimo.
"Povodom objava u medijima da će naš bivši uposlenik Adnan Delić svoju karijeru nastaviti u politici, želimo obavjestiti javnost o slijedećem. Naziv i logo Imtec d.o.o. Sarajevo su zaštićeni kod državnih agencija za zaštitu intelektualnog vlasništva. Nije dozvoljeno da se naše ime i logo koriste za javnu promociju bilo čega i bilo koga bez našeg odobrenja, te ćemo u skladu sa pravnim normama pokrenuti odgovarajuće procese protiv svih koji neovlašteno koriste naše ime i logo. Posebno nije dozvoljeno da se isto koristiti u političke promocije, jer Imtec d.o.o. nije politička organizacija.

Činjenica da je neko imao zaposlenje u Imtec d.o.o ne znači da je taj posao uspješno radio, te je potrebno da nakon odlaska iz firme dobije relevantne preporuke koje predočava u svojoj daljoj karijeri.

Netačno je takođe da je Adnan Delić polaznik Američkog instituta uvaženog profesora Ishaka Adižesa. Tačno je da Imtec d.o.o kroz procese internog obrazovanja značajnog broja kadrova ima zaključen ugovor sa ASEE Novi Sad, te da Adnan Delić nije više uključen u taj proces.

Zamolit ćemo sve medije da Imtec d.o.o. ne povezuju sa političkim procesima, te da dopuste našim uposlenicima da u vremenu ekonomske i zdravstvene krize budu fokusirani na ispunjavanje svoje misije. Naša misija je da spajamo tehnologiju i ljude", saopćeno je iz firme Imtec.

Podsjećamo, jučer je objavljeno da će Delić biti kandidat Naroda i pravde (NiP), Socijaldemokratske partije (SDP), Naše stranke (NS) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL).