{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanija Grizelj stavila u funkciju dva postrojenja za tretman uginulih životinja

F
20.5.2014. u 10:22
4
3
Kompanija Grizelj stavila u funkciju dva postrojenja za tretman uginulih životinja
4
Kompanija Grizelj stavila u funkciju dva postrojenja za tretman uginulih životinja
Firma "Grizelj" stavila je u funkciju dva postrojenja za humani ekološki, zdravstveni i sanitarni ispravan termički tretman animalnog otpada, uginulih životinja od poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu, posebno Posavinu.
Postrojenja su mobilna i bit će angažirana na terenu gdje odredi Federalni štab Civilne zaštite, potvrdio je Feni direktor i vlasnik te kompanije Tomislav Grizelj.

Istaknuo je da su na terenu stotine timova federalnih, kantonalnih i općinskih operatera koji određuju prioritete, način sakupljanja i postupanja s uginulim životinjama ovisno o raspoloživoj mehanizaciji.

"Na terenu su prisutni i problemi neispravne hrane za ljudsku upotrebu, stočna hrana koja je bila pod vodom kao i enormne količine ostalog otpada od mulja do kabastog građevinskog otpada", kazao je Grizelj Agenciji Fena.

Po njegovim riječima kako i na koji način će se postupati u novonastaloj situaciji ekocida, koji vlada Posavinom, trebaju dati nadležne strukture vlasti BiH.

Federalni premijer Nermin Nikšić je jučer govorio o potrebi preduzimanja aktivnosti na asanaciji poplavljenih područja nakon povlačenja vode.

Ukazao je također na značaj angažiranja kompanije Grizelj koja je stavila svoje resurse i postrojenja na raspolaganje u skladu s potrebama i prirotetima koji budu određivani radi što bržeg uklanjanja i tretmana uginulih životinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: