Pokretna i nepokretna imovina
0

Komitet za sukcesiju usvojio više preporuka

Sarajevo-x.com
Stalni mješovi komitet za sukcesiju usvojio je preporuke koje se odnose na pitanja pokretne i nepokretne imovine bivše SFRJ, diplomatske i konzularne imovine, arhiva, privatne svojine i stečenih prava.

Na sastanku, održanom u Beogradu, učesnici su nastojeći ostvariti konsenzus o svakom od pokrenutih pitanja vodili konstruktivnu raspravu u skladu sa poslovnikom o radu Stalnog mješovitog komiteta za sukcesiju, saopšteno je iz Ministarstva finansija BiH.

Stalni mješoviti komitet za sukcesiju održaće sastanak za šest mjeseci, a organizator će biti BiH, navodi se u saopštenju.

Sastanak Stalnog mješovitog komiteta osnovanog po Sporazumu o pitanjima sukcesije, kome prisustvuju visoki predstavnici država sukcesora, počeo je jučr u Beogradu.

Ministar finansija BiH Dragan Vrankić izjavio je prvog dana skupa da nema potrebe da ijedna zemlja bivše Jugoslavije osporava odredbe iz Sporazuma o pitanjima sukcesije.

Predsjednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, koji je otovrio skup, istakao je da je potpuno sprovođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije imovine bivše SFRJ važna pretpostavka za pristupanje EU, što je zajednički cilj svih država u regionu