{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komisije provjeravaju matične knjige

F
19.9.2008. u 17:53
0
0
Komisije provjeravaju matične knjige
0
Komisije provjeravaju matične knjige
Općine Bosanski Brod i Derventa formirale su danas komisije, čiji je zadatak provjera stanja preuzetih matičnih knjiga nakon primopredaje izvršene između ministarstava vanjskih poslova Republike Hrvatske i BiH.
Uime Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS-a, općinama Bosanski Brod i Derventa, jutros je proslijeđen podnesak u kome se predlaže da se imenuju komisije za provjeru preuzetih matičnih knjiga i knjiga državljana, na osnovu preuzetih zapisnika o primopredaji te da se predmetne matične knjige državljana učine operativnim od ponedjeljka 22.septembra, kao i da se u općinama organizuje rad subotom, a po potrebi i rad u dvije smjene do dana održavanja izbora.

„Izvodi iz matičnih knjiga i uvjerenja koja se izdaju na osnovu matičnih knjiga izdavat će se u skladu sa Zakonom o matičnim knjigama, Uputstvom o vođenju matičnih knjiga i Uputstvom o načinu vođenja evidencije o državljanstvu i načinu izdavanja uvjerenja o državljanstvu i sadržajem posljednjih podataka koji su uneseni do, 6. aprila 1992. godine, od nadležnih organa, a činjenice upisane nakon tog datuma upisivat će se na osnovu rješenja nadležnog općinskog organa uprave“, izajvila je Stojanka Ćulibrk, pomoćnica ministra uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske, za resor uprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: