{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komisija za reviziju saslušava predstavnike više federalnih institucija

F
5.11.2013. u 10:19
2
7
Komisija za reviziju saslušava predstavnike više federalnih institucija
2
Komisija za reviziju saslušava predstavnike više federalnih institucija
Foto: Klix.ba
Komisija odgovorna za reviziju, čiji su članovi iz oba doma Federalnog parlamenta, saslušava danas u Sarajevu predstavnike više federalnih institucija o njihovom prošlogodišnjem financijskom poslovanju.
Komisija će sačiniti konačan izvještaj o njenim nalazima u vezi s financijskim poslovanjem više federalnih institucija, budžetskih korisnika, te ga ponuditi Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine na raspravu.

U prisustvu članova Ureda za reviziju FBiH danas se saslušavaju predstavnici federalnih ministarstava zdravstva, energije, rudarstva i industrije, zatim ministarstava trgovine, rada i socijalne politike, kao i Federalne uprave civilne zaštite te Federalnog parlamenta.

Pred federalnim revizorima i članovima ove komisije jučer su saslušani članovi Ureda predsjednika i dva potpredsjednika FBiH, Ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije, budžeta Federacije, Federalne vlade i njenog ministarstva financija.

Izvršenje prošlogodišnjeg federalnog budžeta ocijenjen je negativno iz Ureda za reviziju FBiH dok su ostala četiri budžetska korisnika dobila revizorska mišljenja s rezervom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: